14.5 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Vučić: BiH može računati na pomoć Srbije, zatraženo je 30.000 tona brašna

IZVORklix.ba

Vučić je rekao da je danas razgovarao sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i da je RS i zvanično zatražila veliku pomoć Srbije, te potvrdio da će Beograd pomoći sve što i koliko može u lijekovima, medicinskoj opremi, mašinama i zaštitnim materijalima.

“Dobili smo i nekoliko poziva iz Federacije BiH i od načelnika općine Goražde i nekih drugih ljudi, koji su zamolili pomoć i mi ćemo gledati u skladu sa svojim mogućnostima da ni na koji način ne ugrozimo potrebe i poziciju Srbije da pomognemo svim tim ljudima”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je od Srbije zatražena dozvola izvoza oko 30.000 tona pšenice za BiH, po 10 i pet tona kukuruza i soje i da će nešto biti poslato u brašnu, a nešto u pšenici.

“U svakom slučaju, niko u BiH bez obzira u kom dijelu BiH živi ne samo da neće biti gladan već u potpunosti može da računa da će robu koja je deficitarna na evropskom i svetskom tržištu dobiti od Srbije”, poručio je Vučić.

On je napomenuo da će Srbija isto postupiti i sa Crnom Gorom i izrazio uvjerenje da će to biti moguće i sa Sjevernom Makedonijom za robe koje su kod njih deficitarne.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe