Vrijedne članice hora El- Verdu iz Velike Kladuše čine ramazan posebnim

Članice hora El – Verdu danas su organizirale edukativno druženje, a gošće su bile članice udruženja Nur Svjetlost. Današnje druženje je proteklo u konstruktivnom dijalogu sa autorima knjige “Žena”, autora Nermine Ćehić Latić i Jasmina Delića. Autori su govorili o samom djelu i o tome šta ih je motiviralo da napišu knjigu na ovu temu.

Pored njih, o ženi u bosanskohercegovačkoj književnosti govorila je članica hora, profesorica Bisenija Mušedinović. Prisutnima je posebno bilo interesantno izlaganje Jasmina Delića, koji se pored pisanja bavi i kaligrafijom, a ovom prilikom je govorio o tome šta ga motiviše u njegovom radu.U ime domaćina gostima se zahvalila predsjednica Udrženje EL-Verdu Kaja Melkić koja im je uručila i prigodne poklone.

Glavnaa

Članice udruženje El-Verdu su pred sam ramazan organizirali i predavanje o značaju mjeseca ramazana, predavanje je održala Amina Makić koordinatorica odjela za brak i porodicu MIZ Velika Kladuša. Ovom predavanju prisustvovao je i glavni imam MIZ-a Ismet ef. Mustedanagić, kao i članice udruženja Ašik kaldrma i Mala Kladuša.

ahahh

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe