Volite piti kafu bez šećera i uživate u gorkim okusima? To otkriva vaše negativne osobine

Istraživanje je provedeno na Univerzitetu Innsbruck, a obuhvatilo je 500 žena i muškaraca. Naučnici vjeruju da osobe koje pije kafu bez šećera i vole gorke okuse posjeduju osobine koje mnogi ne vole.

Oni su ustanovili da je kod osoba koje više vole napitke gorčeg okusa, poput crne kafe bez šećera ili tonika, primijećena veća vjerojatnost razvoja znakova makijavelizma, sadizma i narcizma, što znači da su skloniji podmuklosti, manipulaciji, taštini, sebičnosti ili uživaju u tuđoj patnji i boli.

Trebali su ispuniti i četiri odvojena upitnika. Objavljeni rezultati istraživanja pokazali su da su “osobe koje više vole gorču hranu i napitke bile sklonije makijavelizmu, psihopatiji, narcizmu i sadizmu”, a kooperativne, empatične i ljubazne osobe nisu bile sklone gorkoj hrani i napicima.

Brojne studije koje su prethodno provedene pokazale su da postoji direktna veza između onoga što jedemo i kako nas drugi vide. Rezultati jedne studije pokazali su da ljudi koji vole slatku hranu imaju veću šansu da ih stranici dožive kao prijatne i simpatične.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe