Vodopad Kravica zanimljiv posjetiocima iz cijelog svijeta

IZVORavaz.ba

Vodopad Kravica kod Ljubuškog, koji je jedan od najljepših u Evropi i izuzetno atraktivna turistička lokacija, prošle godine posjetilo je više od 300.000 gostiju iz skoro cijelog svijeta.

Potvrdio nam je to Nikica Vučić, voditelj Poslovne jedinice Kravica, kazavši da su u strukturi gostiju prednjačili strani, kojih je bilo 75 posto. Među njima su najbrojniji bili Italijani, Česi, Poljaci, Mađari, a potom Arapi.

Uspješna kampanja
– Praktično, iz godine u godinu bilježimo povećanje broja posjetitelja. Usporedbe radi, tokom 2018. Kravicu je posjetilo 279.000 turista, a u 2019. premašen je broj od 300.000. Samim tim bilježimo i povećanje prihoda za 20 posto – rekao nam je Vučić.

Napomenuo je da su im se ulaganja u promociju i marketing isplatila te da je kampanja pod nazivom „Oaza u kamenu“, kojom su promovirali vodopad, zasigurno doprinijela povećanju broja gostiju.

Da bi ove sezone postigli još bolje rezultate, u JP „Parkovi“, koji upravlja ovim vodopadom, planiraju i nove infrastrukturne projekte. Među njima je najvažniji izgradnja mosta na Maloj Kravici.

– U toku je izrada projektne dokumentacije koja se odnosi na obnovu postojećeg i izgradnju novog mosta, nakon čije će realizacije biti spojene dvije obale, ali i bit će sagrađena šetnica u dužini od dva kilometra uz samu obalu rijeke Trebižat. Uskoro će uslijediti nasipanje obale – kazao je Vučić.

Planirani radovi
Sve planirane radove potrudit će se završiti do maja, s obzirom na to da se sezona zahuktava početkom juna. Sve do kraja oktobra Kravica vrvi gostima. U zimskom periodu, kako smo se jučer uvjerili, posjetioci su bili rijetki. Ipak, svi oni koji tokom ovih sunčanih dana posjete Kravicu, mogu uživati u čudesnoj igri svjetlosti koju tvore slapovi.

Za strance dvostruko skuplja ulaznica
Cijena ulaznice od 1. oktobra do 31. maja iznosi 10 KM. Ta cijena ostaje ista za domaće turiste tokom sezone, odnosno od 1. juna do 30. septembra, kada strani gosti plaćaju dvostruko višu cijenu.

Cijena karte za grupe učenika od sedam do 18 godina tokom cijele godine se ne mijenja i iznosi pet KM

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe