VLADA USK : Sastanak sa potencijalnim ulagačima u vezi projekta javno – Privatno partnerstvo

- Vlada i Skupština Unsko-sanskog kantona donijeli su novi pravni okvir vezano za provedbu projekta po modelu javno-privatnog partnerstva, a s tim u vezi sa različitim zainteresiranim stranama održano je već nekoliko sastanka.

BIHAĆ, 20. oktobra – Početkom septembra održana je prezentacija Zakona o javno-privatnom partnerstvu i Uredbe o identifikaciji, pripremi, ugovaranju i praćenju implementacije projekta javno-privatnog partnerstva, nakon čega su javna tijela pozvana da dostave svoje projektne ideje. One su pojedinačno razmatrane na sastanku održanom 7. oktobra , a kao naredni korak planirano je te iste ideje pripremljene od strane javnog sektora prezentirati privatnim partnerima – potencijalnim investitorima.

Danas se održava sastanak s potencijalnim privatnim partnerima a susret predstavnika javnih institucija i potencijalnih ulagača organiziralo je Ministarstvo privrede uz tehničku podršku projekta Općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja koji financira Vlada Švicarske, a provodi UNDP u BiH.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe