18.3 C
Bihać
Utorak, 3 Oktobra, 2023

Vlada FBiH izdvojila 400.000,00 KM za infrastrukturne projekte u općini Bužim i za sanaciju posljedica nastalih usljed proglašenja pandemije

Za ovu godinu, općina Bužim zajedno sa građanima koji su prikupili vlastita sredstva inicirali i pokrenuli su rekonstrukciju i modernizaciju većeg broja putnih pravaca lokalne i nekategorisane putne mreže, gdje su sami građani prikupili preko 1 milion konvertibilnih maraka.

Kako je Vlada FBiH do sada redovno svake godine izdvajala sredstva za općinu Bužim, za sve projekte koji su od općeg značaja, i ovaj put podrška nije izostala, te je na današnjoj sjednici Vlada FBiH odobrili 400.000,00 KM za infrastrukturne projekte i za sanaciju posljedica nastalih usljed proglašenja pandemije. Iako velik i veoma značajan za našu općinu navedni iznos trebao je biti znatno veći, ali zbog epidemije koja je zahvatila cijelu BiH, Vlada FBiH je bila primorana da grantove usmjeri u svrhu pomoći u poduzimanju preventivnih mjera u borbi protiv COVID-19 i sanaciji posljedica nastalih usljed proglašenja pandemije.

„Ovaj iznos je namijenjen realizaciji infrastrukturnih projekata tačnije za lokalne i nekategorisane putne pravce, gdje su građani prikupili preko 1 miliona maraka, kao i za sanaciju posljedica nastalih usljed proglašenja pandemije. Ova grant sredstva Vlade FBiH će biti od velike pomoći u realizaciji 42 putna pravca koja se nalaze u budžetu općine Bužim. U narednom periodu nastavljamo sa izgradnjom putnih pravaca, kao i sa ostalim projektima koji su od općeg značaja za sve građane općine Bužim. Na kraju želim se zahvaliti premijeru FBiH Fadilu Novaliću i ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi FBiH Šemsudinu Dediću na nasebičnoj podršci koju su u proteklom periodu pružili općini Bužim“, kazao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe