Višemilionska vrijednost: Vozni park vlasti BiH: Evo koliko automobila posjeduju pojedine institucije

Magazinović je od svih institucija tražio konkretne podatke o tome koliko koja posjeduje službenih automobila i u kojoj vrijednosti, a dobio ih je od većine.

Centar za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja, na čijem čelu je Damir Ljubić, raspolaže sa dva službena vozila čija je ukupna vrijednost 40.136 KM. Kako navode iz ovog centra, direktoru je na raspolaganju službeno vozilo (Passat) 24 sata dnevno.

Agencija za prevenciju korupcije BiH raspolaže sa tri službena vozila marke Škoda Octavia. Pojedinačna vrijednost ovih vozila je 35.876 KM. Na čelu ove agencije je Hasim Šabotić.

Agencija za statistiku BiH na čijem čelu je direktor Zdenko Milinović posjeduje vozni park od četiri vozila, tri Škode i jednu Toyotu, a ombudsmen za potrošače posjeduje jedno vozilo Škodu superb.

Agencija za osiguranje u BiH kojom rukovodi Emina Jahić raspolaže jednim službenim vozilom Kia u vrijednosti od 5.344 KM.

Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) na raspolaganju ima čak 23 vozila, među kojima je i nekoliko teretnih vozila.

Služba za poslove sa strancima BiH sa Slobodanom Ujićem na čelu ima 59 službenih vozila.

Agencija za antidoping kontrolu raspolaže sa dva službena vozila, Škodom i Peugeutom u vrijednosti od 29.372 KM i 18.675 KM.

Centralna banka kojom rukovodi guverner Senad Softić posjeduje šest vozila od kojih je najskupocjeniji Audi A6 čija je trenutna vrijednost 67.853 KM.

Vanjskotgovinska komora BiH s Nemanjom Vasićem na čelu posjeduje šest vozila ukupne vrijednosti od 208.510 KM. Agencija za rad i zapošljavanje posjeduje dva vozila od po 26.000 KM. Agencija za poštanski promet BiH raspolaže sa tri vozila marke Volkswagen.

Ured koordinatora za reformu javne uprave posjeduje dva službena vozila vrijednosti od 12.137 KM i 38.430 KM, dok Fond za povratak raspolaže jednim vozilom u vrijednosti od 25.000 KM.

Agencija za lijekove posjeduje pet vozila, a Komisija za koncesije dva u vrijednosti od po 18.000 KM.

Agencija za sigurnost hrane posjeduje tri Škode Octavije, a Konkurencijsko vijeće BiH Renault i Fiat čija se vrijednost procjenjuje na 18.000, odnosno 15.000 KM. Institut za standardizaciju raspolaže sa dvije Škode u vrijednosti od 22.652, odnosno 21.021KM.

Institucija Ombudsmena za ljudska prava BiH posjeduje četiri vozila koja koštaju između 13.741 KM i 34.999 KM, a Agencija za obrazovanje dvije Škode.

Sud BiH posjeduje tri službena vozila, dok Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH posjeduje 13 vozila. Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika raspolaže sa dva službena vozila, a Državna regulatorna komisija za električnu energiju tri od kojih je najskupocjeniji VW Tiguan koji košta više od 66.000 KM.

Pravobranilaštvo BiH na raspolaganju ima četiri službena vozila ukupne vrijednosti 144.850 KM, a Arhiv BiH dva. Vozni park Ustavnog suda BiH sastoji se od tri vozila, od kojih najviše košta Audi A6 i to 97.500 KM.

Institut za intelektualno vlasništvo posjeduje jedno službeno vozilo vrijedno skoro 35.000 KM, a Agencija za razvoj visokog obrazovanja tri.

Direkcija za ekonomsko planiranje posjeduje dvije Škode, a Agencija za zaštitu ličnih podataka tri ukupne vrijednosti od 80.000 KM. Institut za mjeriteljstvo raspolaže sa četiri automobila, a Regulatorna agencija za komunikacije 10.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH raspolaže sa 18 službenih vozila, a SIPA 170, s tim da je potrebno naglasiti da obje policijske agencije posjeduju niz specijalizovanih automobila.

Zanimljivo je da kada je riječ o državnom nivou postoji i institucija koja nema nijedno službeno vozilo, a to je Agencija za državnu službu BiH kojom rukovodi Neven Akšamija.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe