Više nikada nećete štedjeti na proizvodima za kosu, evo zašto

Ako štedite na proizvodima za kosu i trudite se da na rafovima drogerija izaberete što jeftiniji šampon, evo zašto vam se to na duge staze zapravo neće isplatiti.

Nedavno je frizerka i vlasnica salona Rachel Trach iz Sjedinjenih Američkih Država na društvenim mrežama podijelila video koji je preko noći postao viralan, a u kome jasno pokazuje zašto bi trebalo da uvijek birate što kvalitetnije proizvode za pranje kose, prenosi Ženablic.rs.

Rachel je eksperiment izvela sa ekstenzijama kose ofarbanim u ljubičasto, a koristila je dvije vrste šampona – onaj profesionalno koji ona koristi u salonu i čija je cijena oko 20 funti i jeftini običan šampon koji je platila 5 funti.

U jednu čašu stavila je malo jeftinog šampona, a u drugu malo onog skupljeg i dobro ih promiješala.

Potom je u obje čaše stavila po pramen ofarbane kose – voda u kojoj je skup šampon poprimila je maglovitu, sivu boju, dok je voda sa jeftinim šamponom za svega nekoliko sekundi postala potpuno ljubičasta.

“Napravila sam mali eksperiment. Proizvod profesionalnoga salona protiv jeftinog proizvoda”, napisala je frizerka na Facebooku.

Jasno je da jeftini šamponi i regeneratori brže ispiraju farbu za kosu, pa će samim tim vaša kosa kraće biti blistava i sa izraženom bojom.

Ipak na Facebooku su se javili i brojni korisnici koji tvrde da je ovo čista propaganda, te da oni nikada nisu imali probleme sa upotrebom povoljnih šampona.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe