17.9 C
Bihać
Ponedjeljak, 16 Maja, 2022

“VIDJELI SMO GLAVU, MISLILI SMO DA JE LUTKA” Ribar koji je pronašao ženu u Moravi treći put iz vode izvlači tijela

– Kada sam došao na posao sa koleginicom sam ušao u jednu od staja. Videli smo glavu i u početku smo mislili da je lutka. Međutim, kada smo malo bolje pogledali, videli smo da je reč o ljudskoj glavi. Odmah sam pozvao policiju. Kasnije sam saznao da je reč o sugrađanki S. P. (84), koju su rastrgli psi – kaže V. M. za “Novosti”.

Dvije godine kasnije dok je na Moravi pecao sa jednim drugom sagovornik ovog lista je pored obale video veliki kabl koji je bio vezan za drvo, a delom bio u vodi. Interesovalo ga je šta je to i počeo je da vuče kabl. Izvukao je telo starijeg muškarca.

Istog momenta pozvao je policiju, koja je obavila uviđaj. Kasnije je saznao da je reč o penzioneru, starijem od 70 godina, koji nije bio u dobrim odnosima sa porodicom i koji je izvršio samoubistvo.

Pre nedelju dana pronašao je žensko telo zaglavljeno na špironu, odnosno ostacima turskog mosta koji štrče iz Morave. Kasnije je saznao da je reč o razvedenoj ženi koja je želela da ode u inostranstvo, ali joj to nije polazilo za rukom. Pošto nije videla rešenje, skočila je u Moravu.

– Kada sam i treći put pozvao policiju i rekao da sam opet pronašao telo, rekli su mi da sam “taličan”. U stanici sam ostao do pola sata iza ponoći. Ne umem da opišem osećanja koja su me obuzimala dok sam nalazio te mrtve ljude. Najteže mi je bilo kada sam mrtvaca video prvi put. Potpuno bi bilo drugačije da sam video nekog da skače u Moravu, jer bih imao šanse da ga spasem – veli V. M.

Svakodnevno peca na Moravi
Svakodnevno V. M. peca kraj Morave po sat-dva, jer mu je to najbolji odmor od posla, ali kaže da nije video telo tridesetjednogodišnjeg mladića, za koga se priča da je skočio u reku.

– Priča mi je malo sumnjiva, jer bi telo moralo negde da ispliva. Ali, ako i njega nađem nađem, stvarno ću da batalim pecanje – odlučan je sagovornik.

Izvor: uskvijesti.ba

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se