11 C
Bihać
Četvrtak, 5 Oktobra, 2023

(VIDEO) Skijalište u Cazinu, uz asistenciju vlasti od ideje do realizacije nije trebalo puno

(Potpisivanje Ugovora o koncesiji za izgradnju skijaškog sportskog objekta, 17.07.2019. godine)

“Pokazalo se da je turizam jedna od privrednih grana koja doživljava najveći rast u Unsko-sanskom kantonu i to treba iskoristiti”, kazao je ljetos Nijaz Kadirić (Nezavisni blok), ministar privrede USK prilikom potpisa Ugovora o koncesiji za izgradnju skijaškog sportskog objekta.

Ministar Kadirić tada je naglasio kako se koncesija dodjeljuje na period od 30 godina i da je svemu prethodila izrada studije ekonomske opravdanosti za njenu dodjelu.

Na radost svih Cazinjana, centar je otvoren.

“Područje Cazina pruža izvrsne uslove za razvoj zimskog turizma i sve do sada taj resurs je bio nedovoljno iskorišten. Projekat podrazumijeva uređenje staze za skijanje i sankanje i izgradnju ski-lifta. Također, posjedovaćemo sistem za vještački snijeg i ostale prateće sadržaje, tako da sezona ni u jednom trenutku neće doći u pitanje”, istakao je tada investitor Muhamed Handanagić Handanagić.

Inače, na ideju da izgradi ski-park došao je kako kaže, zbog ljubavi prema skijanju i dugogodišnjim bavljenjem ovim sportom. Zasad je u funkciji staza za djecu, a do kraja godine radovi će biti okončani i na drugoj stazi namijenjenoj iskusnim skijašima.

Muhamedovu hrabru ideju podržali su i u Gradskoj upravi. Iako je pred investitorom još puno posla i finansijskih ulaganja, vjeruje da će ovaj projekt biti idealna prilika za razvoj zimskog turizma u Unsko-sanskom kantonu.

U Cazinu otvoren skijaški centar

U Cazinu je otvoren prvi skijaški centar. Na ideju da izgradi ski-park investitor Muhamed Handanagić došao je zbog, kako kaže, ljubavi prema skijanju i dugogodišnjim bavljenjem ovim sportom. Zasad je u funkciji staza za djecu, a do kraja godine radovi će biti okončani i na drugoj stazi namijenjenoj iskusnim skijašima. Muhamedovu hrabru ideju podržali su i u Gradskoj upravi. Iako je pred investitorom još puno posla i finansijskih ulaganja, vjeruje da će ovaj projekt biti idealna prilika za razvoj zimskog turizma u Unsko-sanskom kantonu. www.federalna.ba/bhs/vijest/301463

Posted by federalna.ba on Sunday, January 12, 2020

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe