20.2 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

VIDEO: SINDIKAT POLICIJE USK-A NA PRESSU: ILI VEĆE PLATE ILI PROTESTI IDUĆE SEDMICE – IMAMO I ODGOVOR MINISTRA KLJAJIĆA!

Ukratko, iz Sindikata tvrde kako im je obećano izjednačavanje osnovice sa ostalim budžetskim korisnicima, a što se nije desilo. Iako rok još nije istekao, u strahu su da od toga neće biti ništa, ako se usvoji budžet u međuvremnu. Tvrde, da imaju informacije kako takvo nešto nije planirano budžetom za 2020. godinu. Zato najavljuju proteste prije isteka roka, jer će se i budžet usvajati prije datuma od kojeg bi policija trebala imati veća primanja.

Iz Sindikata tvrde kako je premijer našao sredstva, ali da to nije dovoljno za povećanje od 7% što bi prema riječima predstavnika Sindikata, bilo dovoljno da se izjednači sa ostalim budžetskim korisnicima.

Ministar MUP-a, Nermin Kljajić potvrdio je informaciju za USKinfo.ba i kratko prokomentarisao: “Ide povećanje plate za 4%. Toliko smo planirali”.

Na pitanje u vezi protesta koje planiraju ako im se ne ispune zahtjevi, ministar Kljajić je odgovorio kako podržava proteste u smislu izražavanja nezadovoljstva ili borbe za bolja i veća prava, kao i uslove rada.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe