VIDEO Pogledajte najskuplje parkiranje na svijetu: Smjestio bolid na 57. kat

MLADI bogataš je izazvao zavist kod nekih ljudi, ali i dobranu dozu bijesa.

I dok pola svijeta gladuje, a ostatku se trese tlo pod nogama zbog galopirajuće inflacije, mladi bogataš ne zna kud bi s novcima. Adrian Portorelli je mladi australski poduzetnik koji je svojim zadnjim potezom izazvao bijes javnosti zbog nerazumnog rasipanja novaca. Nakon što je kolekciju obogatio tri milijuna dolara vrijednim trkaćim bolidom iz McLarenna, odlučio ga je parkirati u dnevni boravak svog 39 milijuna dolara vrijednog doma.

Međutim, on ne živi u kući, već u penthouseu na 57. katu. Da bi ga ‘parkirao’, morao je upotrijebiti posebnu dizalicu, a u cijelom manevru sudjelovao je čitav tim radnika. Naime, osim što su morali podići skupocjeni teret, radnici su prije toga uklonili staklenu stijenu na pročelju nebodera kako bi smjestili skupocjeni bolid u stan.

Mnogi su se, naravno, pitali zašto sve to čini i ako već ne misli voziti ovako poseban auto, zašto ga je uopće kupovao. Njegov odgovor dodatno je razbjesnio javnost.

“Ovaj auto ne mogu registrirati za cestovnu upotrebu, pa samo skuplja prašinu u garaži. Odlučio sam ga staviti negdje gdje je sigurno – na 57. kat! Hvala svima koji su sudjelovali i što su omogućili da se dogodi ovaj apsolutno nadrealni trenutak”, stoji u Portorellijevoj objavi.

Podsjetimo, McLaren je proizveo samo 75 primjeraka ovog automobila namijenjenog vožnji isključivo na trkaćoj stazi. Pokreće ga 825 KS snažan 4.0 V8 motor, a performanse su najblaže rečeno strašne. Ovo je definitivno jedan od najbržih automobila današnjice pa je utoliko žalosnije što će ovaj primjerak ostati zatočen na vrhu nebodera.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe