7.3 C
Bihać
Ponedjeljak, 5 Decembra, 2022

(VIDEO) Mladići pokazali zastavu RBiH u Banjaluci: “Šta spaja ljiljane i trobojku?

Organizacija mladih nazvana Karton-revolucija traži hitno rješavanje problema mladih u Bosni i Hercegovini. Ovog puta došli su u Banjaluku i postavili jednostavno pitanje.

Šta je zajedničko zastavi sa ljiljanima i trobojci? Kada će u ovoj državi biti pravde?

“Dok u ruci držim zastavu sa ljiljanima, pored mene se vijori srpska trobojka. 30 godina nas uče šta to razdvaja ove dvije zastave, mi idemo promisliti šta to spava trobojku i ljiljane.

Sa željom stvaranja bitnih promjena u društvu, grupa obrazovanih i ostvarenih mladića iz Tuzle okupila se u aktivistički pokret Karton revolucija. Puni energije i znanja, u želji za kreiranjem nukleusa promjena u bh. društvu, Adi Selman, Adis Jahić i Nedim Musić nedavno su u Tuzli formirali aktivistički pokret pod nazivom Karton revolucija.

“Nastali smo kada smo primijetili da se većina društva iskreno ne bori protiv korupcije, nepotizma i drugih društvenih anomalija, nego svi teže za dolazak u poziciju činjenja upravo njih. Nevjerovatno je da smo kao pokret naišli na ogromnu podršku mladih, ali i svih ostalih građana BiH, što nam daje dodatnu motivaciju da skupa nastavimo i opstanemo u ovoj borbi, kreirajući preduslove da ova država konačno bude istinski kvalitetno mjesto za življenje”, kaže Adi Selman, piše Crnahronika.info.

U Bosni i Hercegovini nerijetko se može čuti da društvene mreže služe za pisanje ispraznih komentara i iskazivanje online revolta na razne društvene pojave, na čemu se sve završava, a do toga je, prema riječima naših sagovornika dovela letargija i strah u kojima se nalaze mladi.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe