24.3 C
Bihać
Nedjelja, 14 Augusta, 2022

(VIDEO) KB Bihać: Nakon saniranja kvara u funkciju vraćeni aparat za magnetnu rezonancu i CT aparat

Medicinsko osoblje i pacijenti Odjela radiologije Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ napokon su odahnuli jer je ovih dana otklonjen kvar na, istina starom i dotrajalom aparatu za magnetnu rezonancu kojeg bi uskoro trebalo zamijeniti novim. Najteže naručene pacijente, posebno one onkološke koji zbog terapije pregled magnetnom rezonancom nisu mogli obaviti u Kantonalnoj bolnici, privremeno su upućivali u druge bolničke centre…

Nakon dugotrajnijeg perioda prekida rada uvjetovanog kvarom, na Odjelu radiologije Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću od prije desetak dana kvar je saniran i ponovno u funkciji aparat za magnetnu rezonancu ali i CT aparat koji kraće vrijeme također nije radio.

Uposlenici Kantonalne bolnice već nekoliko mjeseci otežano rade jer im je nestankom struje na serveru u prekidu Bolničko-informacioni sistem i tako blokirana elektronska medicinska dokumentacija i povijest bolesti pacijenata. S obzirom da se trenutno radi na osposobljavanju dosadašnjeg bolničkog informatičkog sistema, u toku je instaliranje nove aplikacije a hoće li uspjeti sačuvati medicinske podatke u elektronskoj formi, još je nepoznato.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se