(VIDEO) Imamo novi predizborni “hit” / Ovako kandidat za načelnika govori u debati: Jesi li dotakao pac… piši, dobar dan, dobar dan, piši, dotakao… ne znam… zašto?

Predizborna kampanja u našoj zemlji često ponudi i dosta prilika za smijeh, a posebno je to uočljivo u vrijeme lokalnih izbora. Najnoviji predizborni hit stiže iz Kalesije i nadmašio je skoro sve dosadašnje!

Naime, u emisiji posvećenoj predstojećim lokalnim izborima, predstavljeni su kandidati za načelnika Kalesije, a jedan od njih je i Izet Paloš ispred BPS-a.

U svom petominutnom izlaganju kandidat BPS-a je govorio o tome kako treba kontrolisati potrošnju budžeta, odnosno kako biti transparentan u radu, ili je bar pokušao govoriti o tome.

Kada pročitate transkript njegovog izlaganja, prosudite sami o čemu je riječ.

S obzirom na njegov način izlaganja, primjere i govor tijela korisnici društvenih mreža su uvjereni da je Izet Paloš u emisiji bio pod dejstvom alkohola.

Njegov protukandidat Sanel Mujanović (SBB) je u nastavku debate poručio:

-Bojim se, ukoliko neko gleda ovu emisiju, a vjerovatno gleda veliki broj ljudi, već su napravili gužvu na graničnom prijelazu gore i neće ni sačekati završetak izbora kako smo počeli.

Donosimo transkrip i video Paloševog obraćanja:

– Postoji riječ transparetno, e sad svako različito tumači tu riječ. Kaže ovo je transparentno, ovo nije transparentno. Evo sad smo čuli transparentno, totalno transparentno. Svaka marka, da je, nema veze, u ovo..u ono uloženo, mora biti evidencija stroga evidencija. Ja ne znam, evo sad sam slušao ovo, ja se u to ne razumijem, ja nisam ekonomista, i na kraju krajeva, ja ne znam samo…I ušli su u dijalog Sead i gospodin… kako ovo, ono, pa vi ste tu… Zašto se to dešava? Pitam, evo ja pitam sad, zašto se može nešto tako dešavati? Ako se stroga evidencija vodi u fening onda nema ove rasprave, nema veze gdje je… Išli smo na ručak, lupam… Potrošili smo 20, 50, 1000 KM, piši…. to ti niko neće tebi, bilo kome nama od nas, napiši, jer će ti neko reći da si potrošio milion! Sve evidentirati, i ako postoji dobra evidencija onda nema ovih problema. Ako je nešto mimo evidencije onda ja to ne znam, ne mogu ja govoriti da li je ovo ili ono… Svaka marka, fening, dobra evidencija, mi znamo o medicini, evo kolege smo.. mi znamo o medicini. Jesi li dotakao pac… piši, dobar dan, dobar dan, piši, dotakao… ne znam… zašto? Jer taj pacijent može sutra umrijeti a ti si ga pipnuo, pišii…Nikad nećemo imati problema, ovo je, izvinjavam se što koristim medicinski riječnik, kolege razumiju. E tako treba u ekonomiji, ja nisam ekonomista, tako treba da se ponašamo i u ekonomiji, kao u medicini, po nekakvim strogim pravilima. To su stroga pravila ali moramo ih poštovati, ako si pinuo napišeš to i datum i sat i vrijeme. Mi to radimo je li tako?? Hajmo tako i u ekonomiji, mislim princip … je to. A šta nemamo…? E pa ne može, u medicini nema maniuplacije, a u ekonom… Hajmo nekakve medicinske principe, mislim nismo ih mi izmislili, ali to je strogoća, hajmo pokušati primjeniti i u ekonomiji. Piši svaku maru, evo završavam, gotovo, ja bih pokušao da medicinu i ekonomiju, principe… o principima govorimo, pravila igre…

Video prilog

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe