(VIDEO) I Krivokapić kršio mjere tokom odavanja počasti Amfilohiju: Ako je i od budućeeg premijera, mnogo je!!!

Mjere Nacionalnog koordinacionog tijela u borbi protiv pandemije korona virusa masovno su kršene i drugi dan nakon smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, objavili su mediji.

U petak su kršene u Kliničkom centru Crne Gore i u Cetinjskom manastiru, jučer na Cetinju, a potom i u Podgorici, u Hramu Hristovog Vaskrsenja, kao i ispred hrama.

Snimci pokazuju da se mandatar Zdravko Krivokapić pričešćuje istom kašičicom kao i vjernici prije njega, a predsjednik Skupštine Aleksa Bečić prilazi kovčegu mitropolita Amfilohija i ljubi pokrov. Poslanik Marko Milačić nije nosio masku u Hramu, objavile su Vijesti.

Reporteri su jučer ispred Hrama zabilježili da se na ulazu u Hram dijele maske i da sveštenici dezinfikuju ruke onima koji ulaze. Međutim, i na snimcima i na fotografijama se vidi da po ulasku u hram neki građani, ali i veći dio sveštenstva ne nosi maske.

Sveštenstvo je više puta uputilo poziv građanima da “u miru i redu pristupe mitropolitu”… da se od kovčega, osim članova porodice, svi poklone udaljeni metar od kovčega. Međutim, uprkos tome građani su prilazili otvorenom kovčegu i ljubili tijelo…

Snimak je objavljen uz komentar: “Ako je i od budućeg premijera, mnogo je!!!”

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe