16.6 C
Bihać
Srijeda, 4 Oktobra, 2023

(VIDEO) Humanitarna akcija za Šerifa Hozanovića bolja od očekivanja

Da uđu u ovu akciju, u teškom i bremenitom vremenu, odlučili su se Abdo Mukeljić iz Velike Kladuše (rodom iz Todorova) i komšija Mehmed Bajramović. Ono što su obećali, sa rezultatima koji su iznad očekivanja, realizacija akcije započela je prošlog vikenda i planirani radovi su u toku.

Našu prethodnu priču na temu života Šerifa Hozanovića, „vuka samotnjaka“ koji živi u bijedi i neljudskim uvjetima, bez potomstva, zapravo nikad se nije ni ženio, prihvatili su brojni donatori koji ponajviše u materijalu učestvuju u ovoj akciji. Prethodnu priču možete pogledati u priloženom video zapisu.

Šerif Hozanović ima 66 godina i živi u velikokladuškom naselju Nepeke, koje organizacijski pripada Mjesnoj zajednici Zagrad. Njegova kuća i nije daleko od grada, svega nekoliko minuta vožnje ili petnaestak pješačenja, a asfalt je blizu, svega pedesetak metara. Pored kuće prolazi prašnjavi makadamski put. U ovoj kući, iako zidanoj od blokova, ne postoje ni minimumi uslova za približno normalni život ljudskog bića. U ovako opisanoj kući u prethodnom prilogu Šerif Hozanović neće više živjeti, već u uslovima dostojni čovjeka, a samo zahvaljujući dvojici pomenutih humanista.

Za renoviranje kuće uglavnom je nabavljen potreban materijal a nakon  što se ovaj dio posla odradi, a koji je u toku, slijedi opremanje uređenih prostorija i sanitarnog čvora. U video zapisu koji prikazuje odvijanje planiranih radova možete čuti izjave i ocjene dvojice pokretača akcije, a za sve informacije o mogućim donacijama možete kontaktirati organizatore akcije: Abdo Mukeljić: 062-753-740 + instagram, Mehmed Bajramović: 061-794-300 + fb profil. Njih dvojica će, kako su obećali, tok akcije objavljivati na svojih društvenim mrežama.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe