( VIDEO ) Danas se testiraju naši građani u Medresi u Cazinu – uzorci se odmah šalju u Sarajevo

Prvobitno su po svom dolasku bili smješteni u šatore na GP Izačić gdje nisu imali osigurane adekvatne uslove te su boravili na otvorenom prostoru, gdje ih je poslužila visoka temperatura, a unutrašnji prostor je bio previše hladan te nisu mogli biti unutra.

Naši pristigli krajišnici su zahvalni policajcima koji su im pomogli, ali je bilo i onih koji im nisu dozvolili da priđu čak ni blizu ceste, ističe jedan od pristiglih građana

Pored Cazinjana koji se nalaze u izolatoriju, tu se nalaze i građani iz Bihaća, Sanskog Mosta i Bužima, 38 osoba ukupno kako saznajemo.

Danas u jutarnjim satima izvršit će se pregled 38 naših građana, te će se uzorci odmah slati za Sarajevo. Rezultati testiranja bi trebali biti u toku dana. Ako rezultati testova budu pozitivni, građani će biti zadržani i dalje u izolaciji, u suprotnom mogu ići kući.

Cazinjani su poznati po srdačnom gostoprimstvu, tako su dočekali i ovaj put “S poštovanjem i dobrom voljom, higijenom na nivou, toplom hranom. Svaka čast, a ne kao što su nas dočekali na Izačiću”, ističe jedan od pristiglih građana.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe