14 C
Bihać
Ponedjeljak, 3 Oktobra, 2022

Vesna Đogani progovorila o seksualnom zlostavljanju

IZVORavaz.ba

Vesna Đogani oduvjek je oštro osuđivala svaki oblik nasilja!

Pjevačica je istakla da je podržala mlade glumice Milenu Radulović i Ivu Ilinčić koje nisu željele da šute o seksualnom zlostavljanju koje su pretrpjele.

Roditelji ih tako učili
– Mnoge djevojke o tome ne govore zato što su ih roditelji tako učili, koji su samo prenijeli svoj model vaspitanja na svoju djecu. Šute jer je to nepisano pravilo, a ispostavilo se da to nije dobro – rekla je Vesna i dodala da je ponosna na novu generaciju koja je mnogo hrabrija.

– Suočavamo sa promjenom generacija, mladi ljudi su dosta hrabriji. Današnje generacije su shvatile da ne treba da se preko ozbiljnih stvari olako prelazi. Mladi danas riješavaju svoje probleme, ne dozvoljavaju da im neko kaže: “šuti, nemoj”, ili “Nemoj da se zna ovo, ono” – kaže Vesna i dodaje da se o nasilju ne treba šutjeti.

Žene se moraju boriti za svoja prava
– Svaka djevojčica, djevojka, žena treba da se bori za svoja prava i da javno kaže ukoliko je bila ucjenjena. Ili, ukoliko je na bilo koji način pretrpjela mentalno, psihičko ili fizičko nasilje. Tome moramo stati na put – poručila je Vesna Đogani.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se