Veoma zabrinjavajući snimci stanja sa migrantima u Krajini- poziv na hitnu i konačnu akciju državnih institucija i UN agencija (VIDEO)

Stanje sa migrantima u USK, posebno u Velikoj Kladuši i Bihaću je svakim danom sve lošije i posebno zbog dolaska hladnijeg vremena ta će situacija bivati sve gora i teža.

Veliki se pritisak osjeti trenutno kod lokalnog stanovništva, ali i predstavnika sistema i taj pritisak će također rasti, jer nemoguće je u ovim okolnostima naći racionalno rješenje. Posebno kad imamo na umu da nadležne institucije države još uvijek ovaj problem ne prihvataju i ne bave se njime na odgovoran i profesionalan način.

Mirni prosvjedi se nastavljaju, a neke lokacije kao kuće iz filmova strave i užasa-dimnjaci, šume i šatorska naselja su sve punija.

Ostaje veliko pitanje šta konkretno UN agencije rade da bi se stanje popravilo i da se zbrinu najmlađi i najveći prioriteti, a koliko vidimo zasaf nema nikakvog jasnog odgovora niti poteza sa njihove strane.

Stanje koje imamo i posebno prognoze, zbog hladnijeg vremena nisu nimalo ohrabrujuće i pozivamo odgovorne institucije na svim nivoima vlasti da se ozbiljno uključe i pomognu stanovništvu Krajine.

U prilogu pogledajte nekoliko video snimaka koje nam je dostavio naš saradnik i koje su nastale juče u Velikoj Kladuši i okolnim mjestima.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe