9.4 C
Bihać
Ponedjeljak, 5 Decembra, 2022

Veliki broj naših građana pristigao iz EU: U Cazinu 198 osoba u samoizolaciji

Iz Doma zdravlja Cazina, odnosno, Higijensko-epidemiološke službe izdat će se rješenja o prestanku zabrane kretanja jer u toku četrnaest dana samoizolacije nisu razvili simptome bolesti karakteristične za COVID-19, te se takve osobe više ne smatraju potencijalnim izvorom zaraze, i mogu se kretati dalje u skladu sa mjerama Kriznog štaba.

Mjere koje je izdao Krizni štab Cazin u skladu sa naredbama USK-a, navedeni broj lica kojima je prestala samoizolacija i dalje moraju poštovati, u cilju preventivnih mjera spriječavanja širenja korona virusa.

Na području grada Cazina trenutno je u samoizolaciji 198 osoba.

Nakon najavljenih retestiranja na koronavirus, trenutno je 11 osoba zaraženo koronavirusom na području Cazina, 25 izliječenih te dva smrtna slučaja od posljedica zaraze COVID-19.

Naredbom Federalnog štaba Civilne zaštite, a vezano za 1.maj, u periodu od tri dana (petak, subota i nedjelja) biće aktiviran policijski sat i to od 22 sata, pa do 5 sati ujutro.

Slušajte upute grada Cazina i ostanite kod kuće. Vodite računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe