16 C
Bihać
Četvrtak, 26 Maja, 2022

Velika Kladuša: U utorak i srijedu iskopavanje neeksplodiranog ubojnog sredstva na području Drmaljeva, lokalitet Plazikur

Poštovani građani,

Obavještavamo vas da je Općina Velika Kladuša, u saradnji sa Federalnom upravom civilne zaštite danas, 07. septembra, zvanično potvrdila da će se u danima, u utorak i srijedu, 08. i 09. septembra, u terminu od 07.00h do 17.00h, vršiti iskopavanje neeksplodiranog ubojnog sredstva (NUS) na području Drmaljeva, lokalitet Plazikur, koje će vršiti pripadnici specijaliziranog tima Federalne uprave civilne zaštite Sarajevo.

Lokalitet iskopa obezbijeđivaće pripadnici IV Policijske uprave Velika Kladuša, kao i Vatrogasne jedinice Velika Kladuša, čija upozorenja i naredbe se moraju strogo poštovati.

Dakle, u danima utorak i srijeda, u terminu od 07.00h – 17.00h, u radijusu od 500 metara, od mjesta neposrednog iskopa, ne bi se trebalo nalaziti stanovništvo sa ovog područja.

Zbog toga se mještanima koji stanuju neposredno blizu lokaliteta Plazikur preporučuje da u navedenim danima zaključaju svoje kućei po mogućnosti borave kod rođaka, prijatelja ili komšija na udaljenosti od 500 i više metara od mjesta iskopa.

Isti se svakog navedenog dana nakon 17.00h mogu vratiti svojim kućama, do 07.00h ujutro narednog dana.

Aktivnosti iskopavanja neeksplodiranog ubojnog sredstva trebale bi se, kako je planirano, završiti u srijedu do 17.00h.

Svi građani koji na vlastitu odgovornost budu htjeli ostati u svojim kućama u navedenim danima ne mogu izlaziti iz istih, osim u terminu poslije 17.00h pa do 07.00h narednog dana.

Izvor: cazin.net

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se