18.3 C
Bihać
Utorak, 3 Oktobra, 2023

VELIKA KLADUŠA: U FIZIČKOM OBRAČUNU POVRIJEĐENA DVA ZAŠTITARA I JEDAN MIGRANT

U pitanju su dva zaštitara i jedan migrant.

Prema riječima Ale Šiljdedića, portparola MUP-a USK, zaštitari tržnog centra „Bingo“ pozvali su policijske službenike zbog krađe koja se desila u objektu, a koju je počinilo lice za koje se sumnjalo da je migrant.

Do trenutka dolaska policijske patrole, u prostorijama gdje se kontroliše video-nadozor i koju zaštitari koriste kao dio svog radnog prostora, došlo je do fizičkog obračuna između dva zaštitara, G.M. (1986.) i P.E. (1976.) i migranta, za kojeg je kasnije utvrđeno da je iz Maroka (1996.), a da trenutno boravi u migrantskom centru „Miral“.

Tuča je rezultirala tjelesnim povredama, gdje su migrant i zaštitar P.E. zadobili lakše tjelesne povrede, dok je zaštitar G.M. teže povrijeđen i trenutno se nalazi u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“.

Još uvijek nije utvrđeno pod kojim okolnostima je došlo do fizičkog obračuna i na koji način su povrijeđena sva tri lica koja su učestvovala u tuči.

Šiljdedić je naglasio da je o cijelom slučaju obaviješten kantonalni Tužilac, te da će više informacija biti poznato po završetku istrage, koja je još u toku.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe