17.3 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

VELIKA KLADUŠA/Potvrđena optužnica u predmetu Almir Hadžiahmetović i drugi

Osim Almira Hadžiahmetovića, optuženi su i Ermin Šakala, Alen Hodžić, Abdulah Međić i Almir Grgić, ali po drugom zakonskom osnovu.

Kako se u optužnici navodi, Hadžiahmetović je rukovodio grupom za organizirani kriminal, koja je postojala od januara 2015. do novembra 2016. godine, a čiji članovi su bili optuženi – Abdulah Međić, Ermin Šakala, Alen Hodžić i malodobni H. A. (protiv kojeg se vodi postupak pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši), a kasnije i optuženi Almir Grgić.

Grupa je djelovala sporazumno i zajednički, tako što je navodila i podsticala djevojke na pružanje seksualnih usluga u državama čije državljanke nisu bile, obećavajući im dobru zaradu, osiguran odlazak u strane zemlje kao i klijente.

Optuženi Almir Hadžiahmetović je od zarade koje su djevojke ostvarile pružanjem seksualnih usluga u SR Njemačkoj i Austriji, ostvario zaradu u iznosu od najmanje 154.858,99 KM, a članovi grupe Ermin Šakala, Alen Hodžić, Abdulah Međić i Almir Grgić ostvarili su zaradu u tačno neutvrđenom iznosu, navedeno je u optužnici, saopćeno je iz Suda BiH.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe