Uzroci i posljedice pogoršanja epidemiološke situacije: kršenje mjera, navike, negiranje …

Pogoršanje epidemiološke situacije u Unsko – sanskom kantonu rezultat je očitog odbacivanja propisanih preventivnih mjera od strane pojedinaca. Tog stava su i članovi Kriznog štaba koji svakodnevno upozoravaju na važnost pridržavanja kako bi se suzbilo širenje virusa. Na posljednjoj sjednici, koja je održana prošle srijede, od Kantonalne inspekcije je zatražen pojačan nadzor i provođenje mjera nad svim izdanim rješenjima. Pitanje nadležnosti dovelo je do različitih mišljenja i tumačenja Zakona koji tretira ovu oblast. Za to vrijeme među nama žive korona pozitivni pojedinci koji se, uprkos dijagnozi, nesmetano kreću među zdravim ljudima…

BIHAĆ, 14. oktobra – Rješenja o samoizolaciji korona pozitivnim osobama i članovima njihove uže porodice izdaje Ministarstvo zdravstva.

Ovisno o procjeni epidemiologa Kantonalna inspekcija izdaje rješenja sekundarnim kontaktima. Pitanje nadležnosti u oblasti kontrole i provođenja mjera dovelo je do razilaženja stavova Ministarstva zdravstva i Kantonalne inspekcije na posljednjoj sjednici Kriznog štaba. Naime donesena je naredba da ove poslove u potpunosti obavljaju sanitarni inspektori.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe