UŽAS U AUSTRIJI: BOSANAC OSUĐEN ZBOG SEKSUALNOG ODNOSA SA 16-GODIŠNJOM PASTORKOM

Bosanac je na sudu priznao da je jednom u dnevnoj sobi spavao sa tinejdžerkom zbog čega je osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 1.440 eura. Uz to, žrtvi mora platiti 1.000 eura kao djelimičnu nadoknadu boli. Presuda nije konačna, a maksimalna moguća kazna iznosi tri godine zatvora.

Državljanin BiH dobio je blagu novčanu kaznu jer je nezaposlen ali i zbog priznanja djela. Sudija je objasnio da bi optuženi, da je odbacio optužnicu, bio oslobođen zbog nedostatka dokaza. Zatvorsku kaznu, koja je mogla biti maksimalnih 10 godina, izbjegao je jer je žrtva imala više od 14 godina tokom seksualnog odnosa koji nije bio prisilan.

Optuženi iz okruga Feldkirch objasnio je kako se dogodilo da stupi u seksualni odnos sa pastorkom. Navodno su se “igrali” na svojim pametnim telefonima, a “pobjednik” je mogao poželjeti nešto od “gubitnika”. Prvo je poželio da je poljubi, da bi u konačnici došlo do seksualnog odnosa.

Tokom glavne rasprave 32-godišnji Bosanac je rekao da se “zaljubio” u pastorku, s kojom više ne živi, baš kao ni s njenom majkom (iako su formalno još u braku). Pred policijom je osumnjičeni prvobitno negirao optužbe, no prijave bivše supruge i njene kćerke bile su dovoljne za krivičnu prijavu i kasnije priznanje.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe