Užas / Detalji krvavog pohoda u Foči: Ovako je Borivoje ubio nesretnog dječaka (9)

Borivoje Tešović (54) danima prije krvavog pohoda je gradom pričao da će ubiti nekoga, ali njegove riječi niko nije shvatio ozbiljno, dok hicima iz puške nije usmrtio devetogodišnjeg dječaka M.T.

Tešović je u nedjelju oko 15 sati krenuo u svoj krvavi pohod u Foči i tom prilikom, osim što je usmrtio dječaka, pucao je na druge osobe, prijetio puškom sugrađanima, ali su ga na kraju ubili pripadnici Jedinice žandarmerije kada je pokušao baciti bombu na njih.

Zbog čega je Tešović krenuo u krvavi pohod juče nije bilo poznato, a mještani tvrde da se radi o psihički bolesnoj osobi.

Kako piše Srpskainfo, Tešović je još od jutarnjih sati krenuo da pravi probleme, ali sve je eskaliralo oko 15 sati.

“On je tada u mjestu Zavait izašao na put i prijeteći puškom zaustavio prvog vozača koji je naišao. Zatim je ušao u vozilo i naredio mu da ga vozi do njegove kuće, gdje se dodatno naoružao. Iz kuće je uzeo još jednu pušku, municiju i bombu”, ističe izvor za Srpsakainfo.

Ovaj vozač je odmah obavijestio policiju o tome šta se dešava i nekoliko patrola policije je upućena prema tom selu. Radi se o nepristupačnom mjestu, koje je udaljeno više od sat vremena vožnje od grada.

Tešović se zatim vratio na lokalni put i čekao drugo vozilo da naiđe.

Oko 17 sati tim dijelom puta nailazi Žarko M, s kojim je u vozilu bio njegov devetogodišnji sin T.M.

“Tešović ih je pokušao zaustaviti, a u rukama je držao pušku. Vozač, kada ga je vidio, najvjerovatnije se prepao i pokušao je pobjeći. Međutim, pomahnitali Tešović tada počinje da puca po nihovom vozilu. Jedan od hitaca je nesretnog dječaka pogodio u glavu i usmrtio ga na licu mjesta”, kaže izvor.

Poslije toga Tešović bježi sa mjesta događaja, a o ubistvu dječaka je odmah obaviještena policija.

U pomenuto selo odmah su upućene sve raspoložive policijske snage, među kojima su bili i pripadnici Jedinice žandarmerije.

Oni su blokrali puteve i krenuli da “češljaju” teren u potrazi za osumnjičenim.

Tešović je očito dobro znao taj teren i vješto izbjegavao hapšenje. Zatim slijedi nova prijava policiji; oko 18 sati javlja im se nova osoba na koju je pucao Tešović dok je bio u bjekstvu.

“On je ispričao policiji da se vozio i da je zatim kod sela Čelebići naišao na neku prepreku na putu, te da je zaustavio vozilo kako bi je sklonio. Tada mu je prišao Tešović, uperio pušku u njega i naredio mu da ga vozi dalje. Potom je ispalio hitac u zemlju, pored njegovih nogu”, rekao je ovaj čovjek.

Policija je zatim potragu prebacila na ovaj dio terena i to je ubrzo dalo rezultate.

Tešović je lociran u šumarskom domu u Čelibićima. Policija i žandarmerija je opkolila kuću i spriječila svaku mogućnost da pobjegne.

“Policija je pokušavala da pregovara s njim i da ga ubijede se preda, ali je on to odbijao. Oko ponoći policajci su primjetili da pokušava baciti ručnu bombu na njih i tom prilikom su ga likvidarali”, istakao je izvor.

Mještani Foče kažu da je Tešović osoba sa psihičkim problemima i da se ranije liječio u psihijatrijskoj ustanovi.

“Zadnjih dana se moglo vidjeti da mu je stanje pogoršano; skoro sam ga sreo i nije nikako izgledao dobro. Čuo sam da je hodao po gradu i da je pričao kako će nekog ubiti. Nabrajao je i neka imena, ali niko ga nije shvatio ozbiljno. Svi su govorili “pusti budalu” i evo šta se desilo”, kaže jedan od mještana.

Navode da se radilo teškom čovjeku, za kojeg se i ranije pričalo da je maltretirao porodicu.

“Supruga mu je preminula, a imali su dvije kćerke. Jedna se udala, a druga je otišla od njega i živi s momkom. I njegov otac je često pravio probleme; znam da je na kraju ubio bliskog člana porodice zbog međe i da je zbog toga osuđen na zatvorsku kaznu”, istakao je sagovornik.

Za porodicu ubijenog dječaka u Foči svi imaju samo riječi hvale. Kažu da se radi o veoma dobrim ljudima.

“To su ljudi koji nikada nisu imali probleme s drugima, a koliko znam, ovo im je sin jedinac i baš su ga obožavali. Oni i ne žive u tom mjestu gdje se desila tragedija, nego su se tu slučajno našli. Velika je ovo tragedija za cijelu Foču”, rekao je sagovornik

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe