10.4 C
Bihać
Četvrtak, 5 Oktobra, 2023

Usvojen Prijedlog na sjednici: Lični dohodak za dio marta, cijeli april i maj po potrebi za one koji su zatvoreni naredbom

Članovi Vlade USK prihvatili su i informaciju o aktivnostima Koordinacionog tijela za podršku privredi, koje je formiralo Ministarstvo privrede. Zaduženo je Ministarstvo finansija da, u saradnji sa Ministarstvom privrede, pripremi prijedlog odluke o formiranju posebne budžetske stavke – Fond za podršku privredi zbog posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

– Kroz Program podrške subjektima male privrede pružićemo podršku djelatnostima subjekata male privrede, pravnim i fizičkim licima, kojima je zabranjen rad naredbama štabova civilne zaštite ili im je poslovanje ugroženo posljedicama izazvanim pandemijom koronavirusa. Sredstva za implemetaciju Programa osigurana su u budžetu Ministarstva privrede u iznosu od 2,5 miliona KM, a nepovratna sredstva će se koristiti za isplatu dijela plaća za mart, u zavisnosti od perioda trajanja zabrana i dijela plaća za april do visine minimalne plaće, u iznosu od 406 KM po zaposlenom radniku. Sredstva će se dodjeljivati na osnovu javnog poziva kojeg će raspisati Ministarstvo privrede, kaže Nijaz Kadirić, ministar privrede u Vladi USK.

Javni poziv za dodjelu sredstava će biti dostupan na službenoj stranici Vlade Kantona www.vladausk.ba.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe