6.9 C
Bihać
Nedjelja, 4 Decembra, 2022

Uspjeh Sanjanina Edina Handanovića u Švicarskoj

U gradu Vinau, koji se nalazi u švajcarskom kantonu Bern, Handanović danas posjeduje veliki salon namještaja i uspješni je poduzetnik. Kaže kako se radi o porodičnom biznisu u koji su uključeni i ostali članovi njegove porodice.

Sve je započelo, kako ističe, iz male garaže i lagera, a prije deset godina otvorio je sopstveni salon namještaja koji danas uspješno radi. Handanović dodaje kako su njegove mušterije Švajcarci, ali i drugi građani koji žive u ovoj zemlji.  Namještaj koji prodaje proizvodi se u brojnim evropskim zemljama, a ovaj uspješni poduzetnik ističe kako je posebno zainteresiran za saradnju s proizvođačima iz Bosne i Hercegovine.

Prisjeća se kako je prije punih trideset godina došao u Švajcarsku i da je vremenom sve što posjeduje stekao sopstvenim radom i trudom. Kaže kako naši ljudi u toj zemlji međusobno sarađuju i da ima dosta uspješnih Bosanaca i Hercegovaca u raznim sferama života.

Handanović ističe kako je velika i uspješna dijaspora neiskorištena šansa Bosne i Hercegovine. Smatra kako bi međusobna saradnja mogla biti mnogo bolja i uspješnija, te da bi iz toga mogli proizići brojni ekonomski benefiti i ističe da je to oblast gdje se mora mnogo više i bolje djelovati.

Kada je u pitanju Švajcarska, Handanović smatra kako Bosanci i Hercegovci u ovoj zemlji, u odnosu na Njemačku i neke druge države, mnogo više i bolje rade sa mladim generacijama kada je riječ o očuvanju bosanskog jezika i kulturnog identiteta.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe