20.1 C
Bihać
Srijeda, 5 Oktobra, 2022

USK: Prevoznici u teškom položaju zbog poskupljenja goriva

Rast cijena goriva pogodio je sve sektore poslovanja, a posebno prevoznike, između ostalih i one s područja USK-a. Da bi ispoštovali ranije preuzete obaveze prevoza učenika u nastalim okolnostima im trebaju veća novčana sredstva od onih koja su predviđena potpisanim ugovorom sa kantonalnim ministarstvom obrazovanja.

S tim u vezi, Udruženje prevoznika ‘ BUS ‘ danas je organiziralo sastanak na kojem su razgovarali o načinu rješavanja ovog problema kako ne bi došlo do obustavljanja prevoza školaraca. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva privrede USK iz kojeg je poručeno da će se u nerednih nekoliko dana pokušati pronači najbolje rješenje, kojim bi prevoznicima USK bila osigurna podrška u prevazilaženju i ove krize.

Kao jedna od ugovornih strana, kada je u pitanju prevoz učenika, na sastanku se pojavili tek na ponovni poziv predsjednika Udruženja prevoznika. Riješenje po pitanju prevoza učenika tek će se tražiti, kako ne bi došlo do obustave prijevoza, što u konačnici nije u interesu nikome.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se