3.3 C
Bihać
Četvrtak, 1 Decembra, 2022

USK će uskoro dobiti Registar obrtnika

Sektor privrede i njegovi subjekti susreću se s brojnim problemima i preprekama u svom funkcioniranju. Okruženje u kojem posluje privredni subjekti registrirani kao „obrt“ zahtjeva identifikaciju prepreka i ograničenja u njihovom poslovanju .

S tim u vezi Kantonalno ministarstvo privrede u suradnji sa Obrtničkom komorom USK-a pokrenulo je aktivnosti na uspostavi registra obrta u USK , kao prvi korak za detaljniju analizu stanja u obrtništvu.

Izrada registra je, inače, zakonska obaveza, a njenim ispunjavanjem omogućit će se uvid u broj vezanih obrta, srodnih djelatnosti, broj registrovanih poljoprivrednih proizvođača i sve ono što je vezano za obrt i poduzetništvo u kantonu.

U njemu se nalaze podaci o obrtnicima, s opisom njihovih obrta, podacima o uplatama članarina, podsticajima koje su dobili za posljednjih deset godina i drugim neophodnim podacima.

Bez ovog registra nije moguće provesti nijedan program, on jasno pokazuje broj aktivnih obrtnika, one koji učestvuju u radu komore, ističu u Obrtničkoj komori.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe