Uoči utakmice / Edin Džeko: Zajedništvom do pozitivnog rezultata

Edin Džeko, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, govorio je na press konferenciji uoči utakmice protiv Ukrajine u Lavovu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Na konferenciji za medije prvi se oglasio kapiten Džeko kako bi imao više vremena da se pripremi za trening.

“Poslije pobjede u Kazahstana i šanse su nam za drugo mjesto bolje. Ove posljednje tri utakmice će biti ključne, gdje igramo sa dikretnim konkurentima. Sutrašnja utakmica je do sada najbitnija”, rekao je Džeko, nakon čega se osvrnuo na neke propuštene šanse:

“Ima utakmica kada imaš više i manje šansi. Bilo je više šansi i protiv Kazahstana kod kuće. Ne razmišljam o tome. Najbitnije je kako odigra ekipa. Ja bih bio najstreniji da Smajo opet zabije dva i da dobijemo 0:2”.

Poznato je da je našem kapitenu bio uzor Andrij Shevchenko, bivši selektor Ukrajine.

“Istina je to. Dugo godina ga nisam vidio. Mislio sam da ćemo se sada vidjeti. Bilo je iznenađenje za mene da nije selektor Ukrajine. Sada imaju novog trenera i pokazali su što su bili favoriti za drugo mjesto. Ne bih izdvajao neke igrače. Znam ih dobro sve”, dodao je Dijamant.

Džeko je za kraj govorio o tome šta je najveća snaga našeg tima, piše SC Sport.

“Zajedništvo je naša prednost. Fali nam dosta bitnih igrača. Pokazali smo protiv Kazahstana, bez obzira na to, da ova ekipa ima kvalitet. Jedino zajedništvom možemo doći do pozitivnog rezultata”, istakao je Dijamant.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe