Unsko-sanski kanton domaćin manifestacije Izbora najboljeg sportiste BiH

Unsko-sanski kanton će biti domaćin manifestacije Izbora najboljeg sportiste BiH, koja će biti održana u Bihaću, 26. junuara naredne godine u organizaciji državnog sportskog saveza a uz pokroviteljstvo Vlade USK i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, najavljeno je na press konferenciji, održanoj u Bihaću.

Čast nam je da upravo mi budemo domaćini našim najuspješnijim sportskim ambasadorima i još jednom, i na ovaj način, pokažemo koliko volimo i cijenimo vlastitu državu, odnosno njene nabolje sportiste”, kazao je premijer USK Mustafa Ružnić.

Predsjednik Organizacionog odbora manifestacije i bivši nogometni reprezentativac BiH Vlatko Glavaš istaknuo je bitnost organizacije ovakvih dešavanja u svim dijelovima naše zemlje.

– To je izuzetno važno, kako bismo svi imali osjećaj pripadnosti, odnosno da se naši najbolji sportisti i reprezentativci i na taj način približe svima koji istinski vole i podržavaju ovu državu, kazao je.

Predsjednik Sportskog saveza Unsko-sanskog kantona Emir Dautović kaže da će Krajišnici dostojanstveno dočekati naše vrhunske sportiste te da će Unsko-sanski kanton biti izvanredan domaćin. Smatra i da će ovo biti i motiv za mlade sportiste u Krajini.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe