18.1 C
Bihać
Nedjelja, 2 Oktobra, 2022

Ulična likvidacija šokirala Beograd, atentator bio prerušen u starca

Srbijanski mediji bruje o detaljima ubistva koje se dogodilo još u petak

IZVORavaz.ba

Nije trebalo dugo da Beograđani saznaju ko je žrtva najnovije ulične likvidacije koja je uzbunila grad. Zoran Uskoković u Srbiji je dobro poznato ime, poznatiji je, doduše, po svom nadimku Skole. No, nije riječ o zloglasnom gangsteru iz devedesetih, koji je pokojan već 20 godina, nego o njegovu sinu koji je nosio isto ime, piše “Jutarnji list”.

Srbijanski mediji bruje o detaljima ubistva koje se dogodilo još u petak.

Zorana Uskokovića (22) iz Beograda, sina pokojnog Zorana Uskokovića Skoleta, u petak uvečer ubio je muškarac koji je bio maskiran u starca, saznaje Objektiv.rs. Ubica je držao štap u lijevoj ruci i hramao, imao je zapuštenu bradu i šešir na glavi.

Sa Skoletovim sinom se sreo u uskom prolazu između zgrada i on je stao da ga propusti. Ubica je tad iz kaputa izvadio pištolj i pucao Skoletu junioru pravo u glavu! – Zoran je u subotu uvečer izašao iz svog “audija”, kojeg je parkirao kod supermarketa. Bio je u tamnoj trenerci sa kapuljačom. Krenuo je kući kroz uski prolaz. Išao je s jedne strane, a iz suprotnog pravca mu je u susret dolazio stariji čovjek, koji je šepao i jedva hodao. Išao je pravo prema Zoranu, koji je stao da ga pusti da prođe, ništa ne sluteći.

Pištolj ili novac
Kad su došli na dva metra blizine, ubica je iz desnog džepa izvadio oružje i hladnokrvno mu dva puta pucao u glavu. Zoran je pao, a ubica se sagnuo i uzeo nešto od njega. Ne zna se da li je uzeo neki paket, pištolj ili novac. Onda je otrčao.

Tad se otkrilo da je riječ o mlađem muškarcu – navodi izvor Objektiva dobro upućen u istragu.

Iz dosadašnje istrage je zaključeno da je Skoletov sin praćen i da je ubijen u klasičnoj sačekuši. Ubica je dobro znao njegovo kretanje, i kada je Zoran krenuo ka zgradi u kojoj mu žive majka i očuh, upucao ga je. Motiv likvidacije se ispituje, a kao jedna od spekulacija navodi se da je Skoletov sin još jedna žrtva osvete za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana 2000, sa kojom je njegov otac povezivan. Međutim, drugi izvori navode da motiv leži u njegovim poslovima.

Na mjestu Zoranovog ubistva njegovi najbliži su ostavili žutu i crvenu ružu, kao i nekoliko flaša piva. Također su zapalili svijeće i ostavili bijele margarete na mestu gdje je Zoran pao. Na mestu zločina i jučer su bili vidljivi tragovi krvi.

Organizator ubistva
Kriminalni milje u Srbiji tvrdio je da je organizovao ubistvo Željka Ražnatovaća Arkana 15. januara 2000. Zoran Uskoković Skole je bio blizak Ražnatovićev saradnik, ali „biznis” i pitanje kome će koliki dio kolača pripasti razorili su to prijateljstvo. Skole je, kako se vjerovalo, životom platio to što su ga „zemunci” smatrali jednim od organizatora ubistva Željka Ražnatovića Arkana, 15. januara 2000, i dvojice njegovih prijatelja, u hotelu „Interkontinental”.

Skole je u tom intervjuu demantovao da je imao bilo šta sa Arkanovim ubistvom i istakao je da je zbog takvih insinuacija imao problema u privatnom i poslovnom životu. Naglasio je tada i da je prvi izjavio saučešće Arkanovoj udovici Svetlani Ceci Ražnatović.

Potvrdio je i priče o „zajedničkom biznisu u vezi sa fudbalom” sa Arkanom, što će se kasnije ispostaviti da je i bio okidač za raspad prijateljstva i saradnje, a zatim ubistva i osvete. U Skoletovom ubistvu su učestvovali Sretko Kalinić, Mile Luković Kum, Nikola Bajić, Miloš i Aleksandra Simović, Vladimir Milisavljević, Milan Jurušić Jure i Dušan Krsmanović. Kalinić je priznao da su likvidacije „beogradskog ološa trajale pet do šest minuta”. Najduža likvidacija mu je trajala minut i po, a riječ je o ubistvu Zorana Uskokovića Skoleta starijeg.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se