Ujić: Migrantska kriza pod kontrolom

Uspostavljanju novog centra "Lipa" doprinijeli su Ministarstvo sigurnosti, Služba za poslove sa strancima i Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku EU.

Otvaranje novog privremenog prihvatnog centra “Lipa”, između Bihaća i Bosanskog Petrovca, najavljeno je za sutra, a u tom objektu moguć je smještaj do 1.500 migranata.

Novi prihvatni centar omogućiće smještaj i porodicama sa djecom, djeci bez pratnje i samcima, najavljeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić rekao je da novoformirani centar “Lipa” ispunjava sve evropske kriterije za zaštitu migranata, čime podiže i sigurnost svih u zemlji.

On je naveo i da je migrantska situacija pod kontrolom, da je u centrima ukupno oko 2.500 ilegalnih izbjeglica.

– Ipak, nastavljamo da pratimo migracione tokove, dešavanja na granici Bjelorusije i Poljske. Veliko kretanje migranata je još na sceni i ilegalne migracije će sigurno biti jedan od problema i u narednom periodu – rekao je Ujić za “Glas Srpske”.

Uspostavljanju novog centra “Lipa” doprinijeli su Ministarstvo sigurnosti, Služba za poslove sa strancima i Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku EU i ostalih partnera, prateći odluku Savjeta ministara o osnivanju privremenog prihvatnog centra “Lipa” u decembru prošle godine.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe