17.5 C
Bihać
Četvrtak, 26 Maja, 2022

Uhapšeni Asim Kamber predat u nadležnost Tužilaštva BiH

IZVORavaz.ba

Kamber (SDA) je jutros predat Tužilaštvu,  a Vukelić još sinoć.. Tužilaštvo će danas nakon što ih tuužilac ispita odlučiti i tome hoće li tražiti pritvor ili mjere zabrane. Postupajući tužilac je Ćazim Hasanspahić.

Kamber je inače SDA kandidat za načelnika Sanskog Mosta na predstojećim Lokalnim izborima.

Ova istraga Tužilaštva BiH je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje kaznenih djela izborne prevare za koje se sumnja da su počinjena tokom općih izbora u BiH 2018. godine. SIPA je jučer pretresla njegove stanove i kuću u Sanskom Mostu te izuzela brojnu dokumentaciju.

Oni su osumnjičeni da su, u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate s područja Sanskog Mosta.

Inače, Kamber je poznat kao dugogodišnji agresivni političar SDA i veliki moćnik u Krajini.

Također, upravo je on objavio prvu knjigu – pamflet protiv Fahrudina Radončića prije desetak godina, nakon čega je SDA nastavila s tom vrstom javnog podvaljivanja Radončiću.

Činjenica da je policija otkrila kako se Radončić brutalno potkradao kao kandidat za člana Predsjedništva BiH pokazuje da Kamberovi i drugi pamfleti nisu nanijeli političku štetu Radončiću, pa se ušlo u organizirano poništavanja njegovih glasova.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se