Uhapšena osoba koja je pištoljem prijetila treneru Željezničara

Prava drama odvijala se minulog vikenda na Grbavici.

Kako piše Dnevni avaz, trenera inicijala A.D. koji radi u omladinskom pogonu Željezničara ganjao je jedan roditelj sa pištoljem, i to jer je navodno bio nezadovoljan odnosom prema njegovom sinu.

“Sve se odigralo u subotu, a razjareni roditelj, inače osoba koja je uposlena u jednoj državnoj firmi, ganjao je trenera po gradu. Odlazio je vidno alkoholiziran u njegov privatni ugostiteljski objekat, stavljao pištolj na stol, a kada nije našao trenera, oštetio mu je automobil. Velika je sreća da nije uspio naći trenera jer se sve moglo okončati tragično”, piše pomenuti list.

U sve se uključila i policija koja je u međuvremenu roditelja neimenovanog dječaka lišila slobode. Također, prilikom hapšenja kod njega je pronađen i pištolj sa okvirom od 14 metaka za koji nije imao dozvolu.

Povom svega očitovao se i MUP KS.

“Dana 10.10.2020. godine u 19:10 sati policijski službenici Policijske uprave Novo Sarajevo su zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 183. KZ F BiH (ugrožavanje sigurnosti) na štetu D.A. iz Sarajeva i krivičnog djela iz člana 74. ZONDINOIM-a KS, lišili slobode lice B.V. iz Hadžića.

Tokom pretresa navedenog lica, policijski službenici su pronašli i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, od B.V. oduzeli jedan pištolj marke ‘Glock’, kalibar 9 mm, sa pripadajućim okvirom i 14 komada metaka, a za koje nije posjedovao odobrenje nadležnog organa.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela”, poručili su iz MUP-a KS.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe