11.6 C
Bihać
Srijeda, 4 Oktobra, 2023

Uhapšen otac koji je seksualno iskorištavao kćerku i njene gole slike slao preko Facebooka

IZVORavaz.ba

U Bjelovaru je uhapšen otac pedofil (43) koji je seksualno zlostavljao svoju kćerku te njene gole fotografije putem Facebooka slao drugim pedofilima.

Mediji javljaju da je riječ o profesoru jedne srednje škole, koji se tereti za čak 12 krivičnih djela na štetu vlastite kćerke, a radi se o spolnom zlostavljanju i iskorištavanju djeteta.

Optužen je i za spolnu zloupotrebu djeteta mlađeg od petnaest godina, tri teška krivična djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta te šest krivičnih djela iskorištavanje djece za pornografiju, javlja Bjelovar.live.

On je na svoj mobitel primio i spremio fotografiju te četiri videosnimka s djevojčicama koje sudjeluju u seksualnim odnosima. Te je snimke putem Facebooka proslijedio još petorici muškaraca, navodi se u optužnici u kojoj se dodaje i da je vlastitu maloljetnu kćerku snimao golu, a i te fotografije je prosljeđivao dalje. Optužen je i za seksualno zlostavljanje vlastite kćerke.

Nakon hapšenja, predator je u istražnom zatvoru u Bjelovaru, a Bjelovar.live doznaje da postoji opasnost da bi, puštanjem na slobodu, mogao ponoviti krivično djelo pa mu je istražni zatvor produžen.

U optužnici se predlaže i izricanje sigurnosne mjere zabrane obavljanja njegove djelatnosti, a ako to sud prihvati, moguće je da mu se i doživotno zabrani rad u školi.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe