16.6 C
Bihać
Srijeda, 4 Oktobra, 2023

UEFA mijenja planove za Euro, to bi osjetila i Bosna i Hercegovina?

Prije nekoliko sedmica UEFA je odlučila da se termina Eura promijeni, odnosno da se završni turnir najboljih selekcija pomjeri za 2021. godinu.

Kako piše Daily Mail moglo bi doći do određenih promjena u samoj organizaciji Evropskog prvenstva. Prvobitno je planirano da se turni održi u 12 gradova, međutim zbog novonastale situacije podjedini gradovi su pod upintikom.

Naime, FS Italije i FS Španije su izrazili određene sumnje da li će Rim i Bilbao moći biti domaćini s obzirom da su ove dvije zemlje najugroženije koronvirusom.

Ukoliko se grupna faza ne bi igrala u Bilbau to bi plasmanom na Euro osjetila i BiH koja bi se kao pobjednik baraža Lige B našla u grupi sa Španijom, Poljskom i Švedskom.

Iz UEFA-e su saopštili da je sigurno da će Euro biti održan od 11. juna do 11. jula, da su odavno uspostavljeni kontakti s gradovima domaćinima. Namjera je da bude isti broj gradova domaćina, ali da datum utakmica još nije zvanično potvrđen što izaziva određenu sumnju.

Osim Rima i Bilbao gradovi domaćini još bi trebali biti Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, Minhen i Sankt Petersburg.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe