17.3 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Udruženje tužilaca FBIH pružilo podršku tužiocu Adnanu Tuliću i njegovim kolegama

Nakon što se tužilac Adnan Tulić iskazao kao jedan od najuspješnijih tužilaca u Bosni i Hercegovini i samim tim pohapsio i procesuirao mnoge pojedince i kriminalne grupe na Unsko-sanskom kantonu, na red je došlo i do udruživanja bivših i sadašnjih političara, direktora javnih preduzeća, pojedinih novinara te ostalih počinioca raznih kaznenih djela kada je u pitanju privredni kriminal, koji na bilo koji način pokušavaju diskreditovati njegov rad.

Ponajviše zbog njegovog neumornog i mukotrpnog rada u moru predmeta koji se tiču privrednog kriminala na Unsko-sanskom kantonu Adnan Tulić je doživio nekoliko verbalnih napada i pokušaja bivših i sadašnjih prestupnika da preko pojedinih tzv. “100 maraka novinara” plasiraju određene laži kako bi ga na bilo koji način diskreditovali i na taj način mu odvratili pažnju od važnih predmeta kojim se bavi.

Međutim, tužilac Adnana Tulića takav način rada bivših, ali i sadašnjih prestupnika nije pokolebao, nego je poslao otvoreno pismo VSTV-u i Udruženju tužilaca Federacije BIH, a svoj rad nastavio današnjih hapšenjem načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića Babe gdje je uz sve pritiske pokazao svoj profesionalizam u radu.

Na otvoreno pismo odgovorili su i iz Udruženja tužilaca FBIH i na taj način pružili podršku Adnanu Tuliću kao i svim njegovim kolegama. Pismo vam prenosimo u cjelosti:

Nakon što je pismo objavljeno, Adnan Tulić je dobio punu podršku sugrađana koji vjeruju u njega i njegov rad koji je primjećen od strane običnih ljudi, a ovim putem vam prenosimo neke od komentara:

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe