Ubica Kopitz u bolnici rekao zašto je ubio svoje troje djece: Izjave čitate na vlastitu odgovornost

Ubicu svoje troje djece, Haralda Kopitz, hrvatska policija večeras je uhapsila nakon što je pušten sa liječenja.

Austrijanac koji je u zagrebačkim Mlinovima ubio troje svoje djece, sedmogodišnje blizance i četverogodišnjeg dječaka, tek je danas u bolnici progovorio o svojim motivima za monstruozni zločin. Prije toga liječnici s njim nisu uspjeli razgovarati, prenosi Index.hr.

Kopitz je u bolnici rekao da mu je teško pa je dodao da mu je žao što je još uvijek živ.

Rekao je da je već duže bez posla, dodavši da se javljao prijateljima i pokušao naći posao, ali bez uspjeha. Rekao je i da mu je istekla najamnina za stan te da više nije imao gdje otići. Upravo to navodi kao motiv za nezapamćeni zločin.

Naime, Kopitz je u bolnici rekao da je zbog toga odlučio sebi oduzeti život, a prije toga i vlastitoj djeci kako “ne bi bio sam, već kako bi i djeca bila zajedno uz njega kada umre”.

Gotova obdukcija

Istražitelji su, podsjetimo, prvo vjerovali da je Kopitz vlastitu djecu ugušio, ali kako je vrijeme odmicalo, postajali su sve skloniji verziji prema kojoj je ubica prvo svoju djecu omamio tabletama, a potom ih ugušio. Kopitz je upravo tu drugu verziju događaja ispričao i u bolnici.

Obdukcija na tijelima ubijene djece je gotova, no rade se dodatni toksikološki pregledi kako bi se utvrdilo kako su djeca ubijena, trovanjem tabletama ili gušenjem.

Trostruki ubica vlastite djece u bolnici je rekao i da bi, kad bi imao mogućnost i način, ponovo pokušao samoubistvo.

Popio više od 100 tableta

Sebe je opisao kao osjećajnu, ali i grubu osobu. Rekao je da se posljednja tri mjeseca osjećao tužno, potišteno i napušteno, a posljednjih dana očajno, dodajući da više nije vidio nikakvog izlaza iz situacije.

Radnici Hitne pomoći su uz Kopitza u noći s petka na subotu našli čak pet kutija različitih tableta.

Ubica je u bolnici rekao da je popio više od 100 tableta, navodi Index.hr.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe