U ženu ispalio 20 metaka: Održano pripremno ročište Predragu Gnjidiću za ubistvo supruge i njenog partnera

Kako kaže sudija Milica Cvejić, okrivljeni je pred sudskim vijećem rekao da se osjeća krivim za ovo krivično djelo.

Prema optužnici, koju je polovinom novembra 2020. godine podiglo Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, Gnjidić se tereti za tri krivična djela i to teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje i promet oružja i ugrožavanje sigurnosti. Vijeće Višeg suda je tu optužnicu, početkom ove godine vratilo na dopunu, da bi je sud nedavno prihvatio.

Gnjidiću je pročitana optužnica, koju je kako je rekao, razumio. On je kratko dao svoju izjavu, u kojoj je naveo da se osjeća krivim i da mu je žao što se sve to desilo. Osporio je neke navode u optužnici i svoju odbranu iznijeće na glavnom pretresu – kaže sudija Cvejić, dodajući da zatim slijede izjave svjedoka, pa vještačenja.
Zločin, koji se desio u maju prošle godine u osnovnoj školi u Erdeviku, dok nije bilo nastave, potresao je ovo mirno sremsko selo u šidskoj opštini. Kako navodi naš izvor iz istrage, dvostruko ubistvo je najvjerovatnije uslijedilo zbog ljubomore, jer je Predrag navodno znao da je njegova supruga u emotivnoj vezi sa Bojićem, koji je u toj školi radio kao vozač.

Tog kobnog jutra, Predrag je u prepodnevnim satima došao u školu, u kojoj je njegova supruga Branislava bila direktorka i iz automatske puške rafalnom paljbom prvo ubio nju, a zatim Bojića.

Nakon ove krvave drame, kružile su priče da je Branislava napustila muža i da je htjela da započne zajednički život sa Miroslavom, koji je već bio razveden, ali da Predrag sa tim nije mogao da se pomiri.

Prema izjavi izvora bliskog istrazi, Predrag je u svoju suprugu ispalio dvadesetak metaka, a u Bojića pet. Zločin je počinio automatskom puškom, koju je odložio na beton školskog dvorišta kada ga je zaustavio policajac.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe