11.6 C
Bihać
Četvrtak, 5 Oktobra, 2023

U Zagrebu se danas održava Pride, umjesto klasične povorke vozit će se bicikli

U ZAGREBU će se danas održati Pride Ride.

Umjesto klasične Povorke ponosa, održat će se Pride Ride, povorka na biciklima.

“Kada smo prošle godine usred pandemije i neposrednih posljedica potresa krenule organizirati prvi Pride Ride, nadale smo se da ćemo ove godine u ovo doba živjeti bar malo bolje. Međutim, rješavanje temeljnih životnih pitanja građana Zagreba, uključujući pripadnike naše zajednice, ne pokreće se s mrtve točke”, objavili su organizatori.

Kako kažu, na ovogodišnjem Pride Rideu će proslaviti i presudu koja životnim partnericama i partnerima omogućuje pristupanje procjeni da postanu posvojiteljice, ali i izraziti zabrinutost zbog stava hrvatske vlade, koja se na tu povijesnu odluku odlučila žaliti.

Kojom rutom će voziti?

Pride Ride ove će se godine kretati sljedećom rutom: Park stara Trešnjevka – Ozaljska – Tratinska – Savska – Žerjavićeva – Baruna Trenka – Trg kralja Tomislava – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Vukovarska – Trešnjevački trg – Ozaljska (povratak u park).

Objavljen je i raspored. Okupljanje u Parku Stara Trešnjevka je u 16:30, u 17 kreće program, u 17:30 kreće povorka, a u 18:25 nastupa bend Pocket Palma. Kraj programa planiran je za 20 sati.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe