U Vuhanu nije zabilježen nijedan novi slučaj koronavirusa

U kineskom gradu Vuhanu, epicentru epidemije koronavirusa, jučer po prvi put od izbijanja epidemije u decembru prošle godine nije zabilježena nijedna nova infekcija, dok je u cijeloj Kini zabilježen rekordni broj uvezenih slučajeva zaraze, najviše u glavnom gradu Pekingu.

Kontinentalna Kina imala je u srijedu 34 nova potvrđena slučaja zaraze, saoćila je danas Nacionalna zdravstvena komisija, dok je dan ranije bilo 13 novozaraženih.

Svi novi slučajevi infekcije u kontinentalnoj Kini su uvezeni, što je povećalo pritisak na vlasti da pojačano provjeravaju putnike u ključnim središtima putovanja.  Od 34 uvezene infekcije, u Peking je zabilježen 21 slučaj, što je dnevni rekord za taj grad. 

Broj umrlih u Kini porastao na 3.245 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Broj umrlih u Kini porastao na 3.245 FOTO: AFP

Time je ukupni broj potvrđenih slučajeva zaraze u kontinentalnoj Kini dosegao 80.928, a broj umrlih porastao za osam, na ukupno 3.245.

Južna Koreja je izvijestila o 152 nova slučaja zaraze, pa je ukupan broj zaraženih dosegnuo 8.565.  U prethodna četiri dana broj novozaraženih dnevno je rastao za njih manje od 100.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe