U Velikoj Kladuši požar u parku- danas se održava 21. Šumatački kros

Protekla 24h bila su mirna za službenike Policijske stanice Velika Kladuša.

Vatrogasna jedinica jednom je intervenisala. Kako nam je rekao dežurni Kapić, radilo se o zapaljenju jednog stabla u Parku ORB „7 sekretara SKOJ –a“. Intervencija je trajala od 19.38h do 19.58h.

41 pacijent je zatražio pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša. Dežurni doktori bili su Mustafa Hodžić i Kasim Selman koji su na dalje liječenje uputili dva pacijenta.

Elektronapajanje na području velikokladuške općine je stabilno.

Za prvi dan vikenda najavljeno je:

Na stadionu Omer Hrnčić Hrnjo u Vrnograču igraće se nogometna utakmica 5. kola Kantonalne nogometne lige USK-a u kojoj se sastaju NK Mladost – NK Ključ iz Ključa. Utakmica počinje u 15:30h.

U organizaciji Atletskog kluba „Krajišnik“ danas će biti održana tradicionalna, jedna od najstarijih sportskih manifestacija naše općine, 21. Šumatački kros. 21. Izdanje Šumatačkog krosa počinje u 10:00h glavnom trkom u muškoj i ženskoj konkurenciji na 5.000 metara, a nakon tih biće održane i trke najmlađih uzrasta. Start i cilj je kod OŠ „Fadil Bilal“ Šumatac.

Radi održavanja 21. tradicionalnog takmičenja Šumatački kros, određen je i privremeni režim saobraćaja na lokalnom putu u Šumatcu. Privremeni režim saobraćaja određen je u vrijeme održavanja Šumatačkog krosa, u terminu od 09:45h do 12:45h.

Inače, prema informacijama iz BIHAMK –a, jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivaju na pojačan oprez. Pažnju skreću i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Sporije saobraćanje zbog izvođenja sanacionih radova moguće je i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce, Topčić Polje-Žepče, Grude-Ljubuški, Livno-Šuica, Hutovo-Stolac i Jezero-Šipovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Međunarodni dan nenasilja obilježava se danas, na dan rođenja Mahatme Gandija, jednog od vođa pokreta za nezavisnost Indije i začetnika filozofije i strategije nenasilnog otpora. Generalna skupština UN-a je 2007. godine ustanovila obilježavanje Međunarodnog dana kao priliku za “širenje poruke nenasilja”, rezolucijom koja potvrđuje “univerzalnu važnost principa nenasilja”. Nenasilje nije pasivnost, povlačenje ili izbjegavanje sukoba već aktivan angažman protiv nepravde i nasilja nenasilnim metodama.

Vremenski bilten za 02. oktobar

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. Dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 26 °C.

Stabilnije vremenske prilike, sa više sunca, uslovljavaju povoljnu biometeorološku prognozu. Većina populacije biće boljeg raspoloženje, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Nakon vedrije noći, tokom jutra prohladno, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju primjerenom odijevanju. U nastavku dana će temperature porasti, biće ugodnije i prikladno za boravak na otvorenom.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe