U Top 10 automobila kojima se vraća kilometraža čak pet modela BMW-a (FOTO)

Najčešći grijeh bio je kozmetičko uklanjanje ogrebotina (12 posto), dok je u 6 posto slučajeva prikriven dim cigarete
Na tržištvu polovnih automobila potražnja nikad nije bila veća, a ponuda skromnija. To je dovelo do drastičnog rasta cijena, ali i sve češćih prevara.

U potrazi za dodatnom zaradom, kažu, varaju i Nijemci. Tako barem govore rezultati istraživanja koje su provele platforme za kupovinu automobila Heycar i YouGov na 2.300 ispitanika. Rezultati su pokazali da je gotovo svaki četvrti privatni vozač u Njemačkoj (23 posto) varao pri prodaji svog polovnog vozila kako bi postigao višu cijenu za svoj automobil, prenosi Revija HAK.Najčešći grijeh bio je kozmetičko uklanjanje ogrebotina (12 posto), dok je u 6 posto slučajeva prikriven dim cigarete.

S druge strane, oko tri četvrtine (74 posto) ispitanih izjavilo je da nikad nije varalo. No, 39 posto kupaca polovnih automobila uvjereno je da je bilo prevareno prilikom kupovine polovnog vozila. Čak 17 posto izjavilo je da oštećenja nisu iskreno prijavljena, a osam posto je sigurno da je kilometraža njihovog automobila bila lažirana.

Kad je u pitanju lažiranje kilometraže, situacija je možda i gora.

Naime, prema istraživanju platforme CarVertical putem 700.000 izvještaja u 18 evropskih država, utvrđeno je da je 16.1% testiranih vozila tokom 12 mjeseci imalo vraćenu kilometražu.

BMW M5 je automobil s najčešće vraćenom kilometražom, s nešto više od trećine provjerenih modela za koje postoji mogućnost vraćanja kilometraže.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe