U Stovrelima se u subotu otvara Škola skijanja

Otvaranjem ove škole naši mladi sugrađani će dobiti priliku da, osim same tehnike, razvijaju i sportski duh, a sve kroz igru i zabavu sa svojim vršnjacima.

Po uzoru na veće gradove i naš Grad je prije nekoliko mjeseci dobio prvo uređeno mini skijalište i to na lokalitetu Stovrela. Kako bi se turistička ponuda našeg grada još više upotpunila, uz pomoć Gradske uprave, Gradskog sportskog saveza i poduzetnika Muhameda Handanagića, vlasnika mini skijališta, u subotu će i zvanično biti otvorena prva Škola skijanja u Stovrelima s ciljem da djeca, do petog razreda, savladaju osnovne skijaške vještine i usvoje skijaška znanja potrebna za samostalno skijanje. Otvaranjem ove škole naši mladi sugrađani će dobiti priliku da osim same tehnike razvijaju i sportski duh, a sve kroz igru i zabavu.

S ciljem da se zahvalimo poduzetniku Muhamedu Handanagiću, koji je otvaranjem skijališta u Stovrelima utjecao na promoviranje Grada Cazina, Gradska uprava, odnosno cazinski gradonačelnik i Gradski sportski savez, odlučili su podržati ideju realizacije projekta otvaranja Škole skijanja. Škola će biti otvorena naredna dva vikenda i dostupna svim učenicima do petog razreda. Djecu će podučavati profesori, koji su članovi Društva tjelesnog odgoja Grada Cazina, i oni su iskazali veliku želju da budu dio projekta i osnovna skijaška znanja prenesu na naše najmlađe sugrađanje”, istaknuo je Emir Dautović, predsjednik Gradskog sportskog saveza Cazin i Sportskog saveza USK.

okom ovog vikenda, prema riječima Dautovića, školu će voditi prof. Jasmin Čataković i podučavaće djecu iz bližeg gradskog dijela. Svoj djeci, kako kaže, biće obezbjeđena besplatna oprema i hrana, a profesor će aktivno taj dan da radi s njima. Za naredni vikend, predviđen je dolazak djece iz OŠ “Skokovi”, a plan rada teći će istim tokom, s tim da će prijevoz djece finansirati Gradski sportski savez. Dautović nam je kazao da planiraju reallizirati pokretanje Škole skijanja ponovo u novembru, a škola će trajati tri sedmice. Osnovi cilj im je animirati djecu da se što više uključe u ovakve škole, gdje imaju priliku da steknu znanja i sklapaju nova prijateljstva. O svim budućim planovima, naši sugrađani će biti obavješteni.
Posebno educirani instruktori podučavaće djecu skijanju na način primjeren njihovoj dobi. Upravo zbog toga, škola je idealna varijanta za pravilno učenje jer instruktori prema utvrđenoj metodologiji i prepoznavanju mogućnosti svakog djeteta omogućuju najbolje učenje.

Škola skijanja biće besplatna za svu djecu. Učenje osnovnih skijaških elemenata, osamostaljenje prilikom bavljenja sportom, osnovna znanja o skijaškoj opremi, razvoj motoričkih sposobnosti, samo su neke od pogodnosti koje će škola pružiti svojim polaznicima.

Program škole skijanja trajaće naredna dva vikenda, gdje će svi zainteresirani polaznici imati priliku da svoje prve satove skijanja započnu u manjim grupama.

Početi sa skijanjem od najranije dobi puno je lakše. Dijete naučene lekcije više nikada neće zaboraviti, a svaki put, kad stane na skije, stečene vještine će dodatno usavršavati.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe