U Sloveniji svaki drugi test pozitivan: Hitan sastanak je najavila savjetodavna skupina

U Sloveniji su obavljena 2.632 PCR testa, vlasti su u nedjelju potvrdile 1.257 novih infekcija koronavirusom. Udio pozitivnih testova bio je 47,8 posto, što je najviše do sada. U međuvremenu je broj aktivnih infekcija porastao na 28.579.

Povećava se i broj hospitalizacija, pa će se sastati savjetodavna skupina za COVID-19 pri Ministarstvu zdravstva pod vodstvom Mateje Logar.
Analizirat će epidemiološku situaciju i raspravljati o prijedlozima djelovanja.

Kako se povećava broj zaraženih novim koronavirusom, tako raste i broj hospitalizacija, a time i broj pacijenata na intenzivnoj njezi. Kako je u petak istaknuo državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Franc Vindišar , trenutno je na raspolaganju 479 običnih kreveta za covid te 150 intenzivnih. Od srijede će se kapacitet kovid kreveta povećati na 590 običnih i 159 intenzivnih kreveta.
Kapaciteti slovenskog zdravstva nisu neograničeni, pa će, ako je na intenzivnoj njezi između 160 i 180 kreveta, treba poduzeti rigorozne mjere , upozorio je Vindišar. Kako javlja Radiotelevizija Slovenija, o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i predloženim mjerama navečer će raspravljati savjetodavna skupina za COVID-19 pri Ministarstvu zdravstva pod vodstvom Mateje Logar .
Kada bude zauzeto 160 do 180 intenzivnih kreveta, ministar zdravstva Janez Poklukar predložit će Vladi djelomično zatvaranje zemlje, što bi, prema riječima šefa savjetodavne skupine za covid-19, moglo dovesti do ograničenja radnog vremena barova i obaveznog testiranja u školama.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe