28.3 C
Bihać
Subota, 21 Maja, 2022

U Sloveniji se od danas priznaju PCR testovi iz BiH

Državljani BiH od danas mogu da ulaze u Sloveniju uz negativan PCR test na koronavirus koji je urađen u laboratorijama o našoj zemlji.

“Negativni testovi iz trećih zemalja vrijede ako nisu stariji od 48 sati i provedeni su s organizacijom objavljenom na Nacionalnom laboratoriju za zdravlje, okoliš i hranu. Vrijedi i izuzetak bez testa i karantene:

– zbog održavanja kontakta s uskim članovima obitelji, a osoba se vraća u roku od 72 sata;

– za mlađe od 14 godina prelazak granice zajedno sa užim članom porodice koji je predao negativan test”, objavili su iz Vlade Slovenije na svom Facebook profilu.

Ovo je i spisak ustanova i laboratorija iz naše zemlje čije testove priznaju u Sloveniji:

Laboratorij JZU „ Zdravstveni center Brčko“ Brčko distrikt BiH, Kantonalna bolnica „Dr Irfan Ljubijankić“ Bihać, Kantonalna bolnica Zenica, Klinični center Univerziteta Sarajevo, PZU „Eurofarm-Centar-Poliklinika„ Sarajevo, PZU Plava poliklinika Tuzla, PZU Poliklinika in Dnevna bolnica „Dr. Al-Tawil“, Privatni mikrobiološko parazitološki laboratorij Sarajevo, Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, Opća bolnica Tešanj, Univerzitetski centar – bolnica Mostar, Univerzitetski klinični centar Tuzla, Veterinarski fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Zasebna Zdravstvena ustanova “Alea“ Dr Kandić Sarajevo, Zavod za biomedicinsku dijagnostiku „Nalaz“, Sarajevo, JZU Bolnica „ Sveti Vračevi“ Bijeljina, JZU Institut za javno zdravstvo RS-a, JZU Univerzitetska bolnica Foča, Univerzitetski klinični centar RS-a.

“Andoro, Monaco, San Marino i Vatikan tretiraju se na isti način kao i države članice Schengena, što znači da ih neće smatrati trećim zemljama ako budu na listi narančastih. Amandmani će početi 1. oktobra 2020”, dodaju iz Vlade Slovenije.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se