14.3 C
Bihać
Nedjelja, 2 Oktobra, 2022

U školi gdje su svoja prva slova naučili proučen Jasin i Tevhid te data dova na proučenu hatmu pred duše Tarika P., Armina i Tarika M.

Nije bitno koliko dugo živite, bitno je kako živite. Dokaz za to je cazinska mladost, tri džennetske ptice kojih nema među nama od tog tragičnog 26. januara, datuma koji će zauvijek ostati upisan u historiji grada kao jedan od najtužnijih, najcrnjih dana.

Tarik Pandžić (19), Armin Čajić (21) i Tarik Muhamedagić (19) život su izgubili u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u mjestu Puškari, na magistralnom putu M-4.2 Cazin-Velika Kladuša, prilikom sudara automobila marke Fiat i grtalice.

Koliki trag su u svoje malo godina na ovom svijetu ostavili govori i činjenica da je jučer u prostorijama Osnovne škole “Ćoralići”, gdje su naučili svoja prva slova i brojeve, proučen Jasin i Tevhid te data dova na proučenu hatmu (cijeli Kur’an) pred njihove duše, a na poziv direktorice i kolektiva škole.

Vjerskom činu, uz direktoricu i nastavnike prisustvovali su i roditelji trojice momaka čiji je život, Allahovom voljom, prerano završio. Od imama su bili prisutni Nijaz ef. Ćoralić i Elmedin ef. Misaljević.

– “Danas se vidjelo mnogo tuge, žalosti, suza i boli kod svih prisutnih, a posebno roditelja… Danas je teško bilo gledati bolna i uplakana lica roditelja ove djece. Pored sve tuge i boli, mogli smo vidjeti i veliki sabur, a i zadovoljstvo Allahovom odredbom kod roditelja sve trojice momaka. Ovaj skup pokazuje kako su dragi bili i koliki su trag ostavili kod svih nas Tarik P., Tarik M., Armin Čajić”, napisao je u svojoj objavi Elmedin ef. Misaljević.

Odlazak tri mlada života, trojice sportaša i po svemu uzornih mladića, neizmjeran je gubitak za cijelu našu zajednicu, pa je Grad Cazin dan dženaze, odnosno 29. januar, proglasio Danom žalosti. Društvene mreže pune su posljednjih oproštaja, prekasno izgovorenih riječi, fotografija iz nekih sretnijih dana, žala zbog nemogućnosti još jednog zagrljaja, sreće što su ih poznavali. Doista, plemenite duše uvijek ostavljaju od sebe najljepše.

– “Ove momke lično poznajem te se usuđujem napisati da svjedočim da su Tarik Pandžić,Tarik Muhamedagić i Armin Čajić znali za svoga Gospodara i da su mu padali na sedždu. Svjedočim da su voljeli, poštivali, slušali svoje roditelje, ali i da su oni zadovoljni s njima.

Uzvišenog Allaha molim da im se smiluje,da im eventualne grijehe oprosti,da ih uvede u Džennet. Molim Allaha da njihovim roditeljima podari snage i sabura na dunjaluku, a da ih na Ahiretu spoji s njihovim sinovima u Džennetu. Amin!

Na kraju, molim Allaha da nagradi direktoricu i kolektiv škole “Ćoralići” koji su se zaista potrudili i pokazali da će sjećanje na Tarika, Armina i Tarika vječno živjeti u školi gdje su svoja prva slova naučili”, dodao je ef. Misaljević.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se